Om oss  Välkommen till  Åsa Gästis

Vi som driver Åsa Gästis heter Carina och Jan. Vi flyttade till Åsa 2002 eftersom vi längtade efter att bo vid havet. Åsa är verkligen en härlig plats att bo på och närheten till Göteborg är ett stort plus. Vintern 2012 flyttade vi till det hus vi bor i nu. Huset som är från mitten av 1800-talet och K-märkt var fram till c:a 1920 en del av Åsa Gästgifveri. Därefter blev det Bergströms Sommarpensionat fram till 60-talet. Huset har en spännande historia, som finns dokumenterad i böckerna:

"Gamla halländska gästgiverier" av Thorsten Rehn och

“Mat och minnen från Åsa Gästis” av Inger Skantze.

 

När vi flyttade hit hade vi planer på att starta uthyrning av boende. 2013 startade vi upp vår verksamhet med uthyrning av kajaker och cyklar och försäljning av träningskläder (www.asamarintochfritid.se). Sommaren 2014 blev vi färdiga med första rummet för uthyrning och under vintern samma år stod även två rum på övervåningen i huvudbyggnaden nyrenoverade och klara för uthyrning.

 

Är ni intresserade av att uppleva naturen  på cykel hjälper vi gärna till med tips på fina cykelvägar. Cykling är Jans stora passion och genom all träning inför Vätternrundorna har han sett "det mesta" av omgivningarna i och runt Kungsbacka från cykelsadeln.

 

Odling är Carinas stora intresse. Eftersom vi bor i ett gammalt hus vill vi att det avspeglar sig även i trädgården och har valt att plantera "mormorsväxter" som tex syren, riddarsporre och prästkragar

Vi vill odla så mycket som möjligt av vår mat själva. När vi flyttade hit fanns det inte så mycket ätbart i trädgården så vi började med att plantera äpple, körsbär, mullbär, vinbär och blåbär. Nu har vi även börjat odla grönsaker i upphöjda odlingsbäddar. Vi odlar olika sallader, ärtor, rädisor, pumpa, squash, potatis, rabarber, tomater, paprika, kryddor mm. För att förlänga säsongen har vi också skaffat ett tunnelväxthus.

En trädgård "byggs" inte på ett år, men vi känner att vi kommit en liten bit på väg.

 

 

Hjärtligt välkomna

 

Carina och Jan Ifverström

 

Åsa  Stationsväg 24 Gästis

439 55 ÅSA


0340-740028

Mobil 0733-442433 (Jan)

Mobil 0723-171871 (Carina)

info@asagastis.se

www.asagastis.se

Mormorsträdgård

Om Oss

Copyright © All Rights Reserved