ATT GÖRA

Aktiviteter och upplevelser

VÅRA FAVORITTIPS

BAD

Föredrar Ni sandstrand eller klippor? Här finns något för alla. Vita Sand som är en fantastisk sandstrand med medelhavskänsla eller någon av de mindre stränderna som kan upplevas lugnare och mysigare. Det finns även flera fina alternativ för klippbad. Fråga oss, vi tipsar gärna.

ÄTA

I Åsa centrum finns flera restauranger som erbjuder ett varierat utbud. Några av våra favoriter är Strandbaren och Brewpub, som drivs av det lokala bryggeriet Rocky point brewery eller varför inte en pizza eller något från Thairestaurangen. Känner man för att fika finns Åsa hembageri med massa godsaker och sen kan man avsluta med en glass på Glasscafét. Allt detta en kort promenad från Åsa Gästis.

KATTEGATTLEDEN

Sveriges första nationella cykelled invigdes i Juni 2015. Den är en 37 mil lång havsnära cykelled från Helsingborg till Göteborg. Kattegattleden går tät förbi Åsa Gästis och även om Ni inte tänkt cykla hela sträckan kan vi absolut rekommendera en dagstur söderut mot Stråvalla strand, Bua hamn (missa inte den goda räksmörgåsen) eller varför inte till Varberg (4,5 mil). Vill ni kan ni sen ta tåget från Varberg tillbaka till Åsa (tidtabell hittar ni på www.oresundstag.se eller www.vasttrafik.se). Vi hjälper gärna till med tips på mysiga stopp längs vägen.

TJOLÖHOLMS SLOTT

Slottet som uppfördes 1898-1904 av James Fredrik och Blanche Dickson är ett storslaget exempel på en Arts & Crafts-anläggning av det slag som främst annars kan ses i England. Slottet är väl värt ett besök, ströva runt i den stora trädgården, där trädgårdsmästaren John Taylor (känd från TV-programmet Trädgårdstider) har varit med och utformat trädgården, gå på en visning på slottet och besök de gamla husen i arbetarbyn. Ett besök vi kan rekommendera för hela familjen.
Under året firas här bla midsommar, skördefest och julmarknad.

NÄSBOKROKS NATURRESERVAT

Ett av våra favoritställen för en promenad eller varför inte en kortare träningsrunda är Näsbokroks naturreservat. Det ligger längst ut på Ölmanäshalvöns spets. Hav och vind har format ett kargt men vackert landskap med klapperstensfält, klippor ch vidsträckt ljunghed. Här finns en promenadvänlig slinga som är 1,4 km där du hela tiden ser havet. Här kan även den som har svårt att gå eller som vill ha med sig en barnvagn lätt ta sig fram. Vill man ha större utmaning är det bara att lämna slingan och ströva ut över klipporna.

GÖTEBORG

LISEBERG

Nordens största nöjespark behöver väl knappast någon ytterligare presentation.
Ett äventyr för hela familjen.

Universeum

Mitt i Göteborg ligger Universeum, Nordens största science center - ett sju våningar stort äventyr för hela familjen. Utforska några av Europas största akvarier, spännande experiment och en hel regnskog inomhus!

AVENYN

Göteborgs paradgata Avenyn bjuder på nattliv, storstadskänsla, restauranger och shopping.

HAGA

Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Hagas bilfria gator är kantade av mysiga butiker och trevliga cafe'r. Ett av Göteborgs mest kända bakverk - hagabullen - en kanelbulle i tallriksstorlek serveras på cafe Husaren.

KUNGSBACKA

Äskhults by
Förflytta dig tvåhundra år bakåt i tiden. I Äskhult kliver du rakt in i en genuin 1800-tals by med rötter i 1600- och 1700-talen. När du lämnat parkeringsplatsen finns inte mycket som påminner om vår egen tid. En oändligt vacker fägata leder fram till byn. Glöm inte att besöka Kaffestugan där du också kan köpa med dig en picknickkorg att ta med ut på promenaden.

Naturum Fjärås Bräcka
På naturum Fjärås Bräcka finns en utställning om traktens natur, miljö och kulturhistoria.

Du får tips om vad som händer i naturen just nu och utanför husknuten startar naturstigar som visar vägen. För den fikasugne finns ett kafé som serverar ekologiskt och närproducerat

Simma till Danmark - ja det sägs faktiskt vara möjligt.
Halland tillhörde en gång i tiden Danmark. I Fredsförhandlingarna i Roskilde 1658 glömdes Passberg bort och den lilla ön längst in i Kungsbackafjorden sägs i folkmun därför fortfarande tillhöra Danmark.

Gårdsbutiker
Det finns flera härliga gårdsbutiker där ni kan få uppleva underbart mathantverk. Några exempel är Hamra gård, Idala Gårdsbageri och Mariebergs Gårdsbutik. Vi tipsar gärna om fler.

VARBERG/FALKENBERG

GeKås i Ullared
Det stora shoppingcentret ca 6 mil söder om Åsa, är idag Sveriges populäraste besöksmål och har tom ett eget TV-program.

Varbergs fästning
Varbergs fästning har medeltida anor och binder samman Dansk och Svensk historia. Ett mycket populärt besöksmål för hela familjen.

ÅKULLA BOKSKOGAR
Här finns underbara uppmärkta slingor som tar dig in i bokskogen och upp på kullar med fantastisk utsikt över sjöar. En härlig avkopplande upplevelse för hela familjen.

 
 

KONTAKTA OSS

Åsa Gästis
Åsa stationsväg 24
439 55 Åsa

+46 733-442433
info(@)asagastis.se

LÄMNA MEDDELANDE

HITTA OSS