OM OSS

Vi som driver Åsa Gästis heter Carina och Jan. Vi flyttade tillsammans med våra två barn till Åsa 2002, när längtan till havet blev för stor. Vi har inte ångrat oss en sekund, Åsa är verkligen en härlig plats att bo på och närheten till Göteborg är ett stort plus.

Vintern 2012 flyttade vi till det hus vi bor i nu. Vi hade under några år drömt om att starta ett B&B och letat efter ett lämpligt hus, men inte hittat något, När Åsa Gästis blev till salu gick vi på visning och föll direkt för husets charm.

Huset som är från mitten av 1800-talet och K-märkt var fram till c:a 1920 en del av Åsa Gästgifveri. Huset har en spännande historia, som finns dokumenterad i böckerna:
"Gamla halländska gästgiverier" av Thorsten Rehn och
“Mat och minnen från Åsa Gästis” av Inger Skantze. Om Ni vill kan ni läsa mer om historien under HEM-HISTORIA

  

2013 startade vi upp vår verksamhet med uthyrning av kajaker och cyklar. Sommaren 2014 blev vi färdiga med första rummet för uthyrning och under vintern samma år stod även två rum på övervåningen i huvudbyggnaden nyrenoverade och klara för uthyrning.

Är ni intresserade av att uppleva naturen på cykel hjälper vi gärna till med tips på fina cykelvägar. Cykling är Jans stora passion och genom all träning inför Vätternrundorna har han sett "det mesta" av omgivningarna i och runt Kungsbacka från cykelsadeln.

Odling är Carinas stora intresse. Eftersom vi bor i ett gammalt hus vill vi att det avspeglar sig även i trädgården och har valt att plantera "mormorsväxter" som tex syren, riddarsporre och prästkragar.
Vi vill odla så mycket som möjligt av vår mat själva. När vi flyttade hit fanns det inte så mycket ätbart i trädgården så vi började med att plantera äppleträd, körsbärsträd, vinbär och blåbär. Nu har vi även anlagt grönsaksland och örtträdgård och för att förlänga säsongen har vi skaffat ett tunnelväxthus.
En trädgård "byggs" inte på ett år, men vi känner att vi kommit en liten bit på väg.

Hjärtligt välkomna
Carina och Jan Ifverström

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION PÅ 0733-442433 - ELLER KLICKA HÄR SÅ KONTAKTAR VI ER

KONTAKTA OSS

Åsa Gästis
Åsa stationsväg 24
439 55 Åsa

+46 733-442433
info(@)asagastis.se

LÄMNA MEDDELANDE

HITTA OSS